Opskrifter-drinks.dk

Find opskrifter på drinks, shots, cocktails, alkoholfri drinks og meget mere!

White Russian

Lagt på nettet | oktober 21, 2011 | Ingen kommentarer

White Russian er vel nok er en af de mest kendte drinks idag og White Russian blev udødeliggjort i den legendariske film Big Lebowski fra 1998 med Jeff Bridges og John Goodman, hvor Jeff Bridges høwlede den ene White Russian ned efter den anden.

Opskrift – Du skal bruge følgende ingredienser til en White Russian:

2 cl Vodka
2 cl Kahlua
4 cl mælk (gerne sødmælk)
Isterninger

Sådan laver du en White Russian:

Ingredienserne kommes i shaker og shakes. Hældes op i et lille glas (f.eks. whiskyglas) og serveres evt. med sugerør.

 

Alternativt kan du lave den lidt mere fede version af White Russian med fløde.

Du skal bruge følgende ingredienser:

3 cl Kahlua
3 cl Vodka
2 cl Piskefløde

Sådan laver du drinken:

Kahlua, vodka og piskefløde røres i et røreglas med is og serveres i cocktailglas. Denne version af White Russian er i øvrigt en cocktail i stedet for longdrink.

 

Vidste du om White Russian:

Som nævnt ovenfor er White Russian blevet legandarisk efter filem The Big Lebowski, hvor cocktailen bliver suget ned på dagligt basis. Lige netop denne film var med til at skabe nyt liv for White Russian og i 2008 fik denne cocktail “ikon status” i New York Times. Men White Russian er også kendte fra andre underholdningsprogrammer i TV. I “The IT Crowd” er White Russian således favoritdrinken for Maurice Moss. Og i filmen “How to lose friends and alienate people” er White Russian ligeledes brugt som referencedrink.

White Russian er således igennem de sidste 20 år flere gange blevet gjort kendt igennem film og serier. Og en af grundene til at White Russian idag stadig er så populær er blandt andet også, at cokctailen er trendy at drikke samtidig med at den grundet indholdet af mælk er “mild” at drikke.

Kommentarer

Leave a Reply

  • Tags